Podjetje, odgovorno za upravljanje z vašimi osebnimi podatki, je:

Novo Nordisk A/S
Novo Allé
2880 Bagsværd
Matična št. 24256790
Tel.: +45 4444 8888
Elektronski naslov: privacy@novonordisk.com

V primeru vprašanj glede obdelave vaših osebnih podatkov lahko kadarkoli kontaktirate Novo Nordisk ali pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov po elektronski pošti privacy@novonordisk.com.

Izjava o zasebnosti opredeljuje, kako obdelujemo podatke, ki jih posredujete preko spletnega portala za zaposlovanje, ko iščete zaposlitev in se prijavljate na delovna mesta v podjetju Novo Nordisk A/S ali eni izmed podružnic. 

Prosimo, da pazljivo preberete izjavo in izrazite soglasje s pogoji s klikom na gumb Sprejmem (»Razumem in se strinjam z navedenimi pogoji«). Obdelava osebnih podatkov temelji na vaši privolitveni izjavi, podani s klikom na spodnji gumb Sprejmem.

Novo Nordisk zbira osebne podatke, ki jih posredujete tekom postopka zaposlovanja. Osebni podatki se hranijo na gostujočem strežniku na Poljskem.

Vaše osebne podatke lahko v spodaj navedene namene delimo s tretjimi osebami, in sicer s ponudniki produktov in storitev (npr. z agencijami, ki družbi Novo Nordisk pomagajo pri preverjanju in opravljanju razgovorov s kandidati), s ponudniki informacijskih sistemov ter regulativnimi organi, če to zahteva zakonodaja.

Osebni podatki se lahko hranijo tudi v fizični obliki in računalniških sistemih znotraj podjetja. Osebni podatek je kakršenkoli podatek, ki ga posredujete. 

Vaši osebni podatki bodo uporabljeni za namen zaposlovanja in se lahko v ta namen prenesejo podružnicam družbe Novo Nordisk, ki imajo sedež izven države, v kateri prebivate. Osebni podatki bodo obravnavani izključno v skladu s pogoji, opredeljenimi v nadaljevanju.

Za namen iz 3. odstavka zbiramo naslednje vrste osebnih podatkov:  

  • kontaktne podatke (ime, elektronski naslov, država),
  • leta delovnih izkušenj,
  • interesna področja.

Novo Nordisk zaposluje na podlagi načela enakosti in sprejema vse odločitve v zvezi z zaposlovanjem izključno na podlagi zaslug in kvalifikacij. Posledično vas prosimo, da nam ne posredujete informacij o vaši rasni ali etnični pripadnosti, verskih ali filozofskih prepričanjih, političnih mnenjih, spolni usmerjenosti ali članstvu v sindikatu. Nadalje vas naprošamo, da z nami ne delite svoje davčne številke.

Osebnih podatkov niste zavezani deliti z nami. V kolikor osebnih podatkov ne boste delili, registriracija profila na portalu za zaposlovanje ne bo možna. 

Vaše osebne podatke lahko posredujemo le v sledečih okoliščinah:

Osebne podatke lahko v obsegu, ki služi izključno za namen iz 3. odstavka, posredujemo podružnicam družbe Novo Nordisk po vsem svetu, vključno s podružnicami v državah izven EU, kjer lahko veljajo drugačni predpisi in zakonodaja o varstvu osebnih podatkov kot v državi, v kateri prebivate.

Osebne podatke lahko posredujemo javnim in izvršilnim organom, kot to dovoljuje in zahteva zakonodaja.

V skladu z veljavno zakonodajo ob prenosu upoštevamo naslednje zaščitne ukrepe za varstvo osebnih podatkov glede na državo, v katero se posreduje podatke:

  • Pri prenosu podatkov pravni osebi družbe Novo Nordisk se zaščita zagotovi z zavezujočimi poslovnimi pravili družbe Novo Nordisk, na voljo na povezavi https://www.novonordisk.com/about-novo-nordisk/corporate-governance/personal-data-protection.html.  
  • Država, v katero se posreduje podatke, po oceni Evropske komisije zagotavlja ustrezno raven varstva osebnih podatkov.
  • Za prenos podatkov v tretje države smo podpisali standardne pogodbene klavzule Evropske komisije. Kopijo klavzul lahko pridobite preko kontaktnih naslovov, navedenih v 1. odstavku.
  • Pri prenosu podatkov v podjetja in organizacije s sedežem v ZDA sledimo standardom sporazuma med EU in ZDA (EU–ZDA Privacy Shield). Več informacij ter seznam podjetij in organizacij s certifikatom je na voljo na povezavi https://www.privacyshield.gov/welcome.

Prosimo vas, da nam posredujete točne in najnovejše podatke o sebi, ter vas spodbujamo, da podatke redno posodabljate. Svoj profil lahko kadarkoli preglejujete, urejate ali se odjavite od storitve.

Novo Nordisk bo izbrisal osebne podatke naročnikov na storitev Zaposlitveni agent po 3 letih nedejavnosti (kot dejavnost štejejo kliki na elektronska obvestila).

 

Pravico imate dostopati do informacij glede osebnih podatkov, ki jih hranimo in obdelujemo v zvezi z vami. V skladu z veljavno zakonodajo lahko pridobite kopijo osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. Nadalje imate pravico do ugovora zoper obdelavo vaših osebnih podatkov ali zahtevate njihov popravek. Privolitveno izjavo lahko kadarkoli tudi prekličete.

Če želite uveljavljati katerokoli izmed svojih pravic, nam pišite na zgoraj navedeni poštni ali elektronski naslov.

V primeru pritožbe glede varstva osebnih podatkov se lahko obrnete na pristojni nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov v svoji državi. 

Vaše osebne podatke lahko v anonimni in zbirni obliki uporabimo za statistične namene za interno uporabo. Pri tem bodo vsi osebni podatki ostali anonimni.