Občasno vas prosimo tudi za podatke, ki so v nekaterih primerih zasebne narave in lahko omogočajo identifikacijo posameznikov. Na podlagi tega lahko informacije, ki jih zbiramo, razvrstimo v dve glavni kategoriji:

a) statistični podatki o obiskovalcih,

b) osebni podatki o posameznikih.

Statističnih podatkov, zbranih v anonimni in zbirni obliki, ne povezujemo z osebnimi podatki, na podlagi katerih je možna identifikacija posameznikov.


Statistični podatki o obiskovalcih

Ko obiščete to spletno mesto, zberemo splošne podatke o vašem računalniku in lokaciji, pa tudi o spletnem mestu, s katerega ste dostopali do naše strani, v kolikor je to primerno. Teh informacij ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznikov. Ti podatki se uporabljajo samo v zbirni obliki za pridobitev informacij, od kod prihajajo obiskovalci tega spletnega mesta, kaj si ogledajo, kaj izzove določeno aktivnost ter na katerih straneh preživijo največ časa.
 

Informacije, ki jih zbiramo samodejno:

 • omogočenost lastnih piškotkov (ali privolite, da se piškotki namestijo na vaš računalnik),
 • identifikacija uporabnika (priskrbi jo piškotek, ki ga namestimo na vaš računalnik, ko je to možno),
 • stran, s katere ste dostopali do našega spletnega mesta (npr. google.com),
 • datum in ura obiska,
 • regionalne in jezikovne nastavitve (za določitev, v kateri državi se nahajate),
 • operacijski sistem (Windows, OS X, Linux, iOS, Android itd.),
 • brskalnik in različica brskalnika (Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari itd.),
 • ločljivost zaslona (1280 x 1024, 1024 x 768 itd.),
 • podpora skriptnega jezika JavaScript,
 • podpora programskega jezika Java,
 • naslov IP (naslov računalnika na internetu; informacijo zbiramo zgolj za statistične namene, in ne za identifikacijo posameznikov),
 • naslov strani, ki si jo ogledujete,
 • URL naslov strani, ki si jo ogledujete,
 • trajanje obiska spletne strani,
 • vrsta naprave (tablica, pametni telefon, osebni računalnik), proizvajalec, operacijski sistem, mobilni operater,
 • država, regija, mesto, poštna številka,
 • ključne besede, ki jih vnesete v iskalno polje na naši spletni strani,
 • ključne besede, po katerih ste našli in obiskali spletno stran,
 • osvežitve, kliki na spletne strani, pogostost ponovnih obiskov,
 • prva in zadnja stran, ki ste ju obiskali na tem spletnem mestu,
 • prenos datotek,
 • vsebina, ki jo delite preko socialnih omrežij ali drugih platform (gumbi za deljenje vsebine).

Osebni podatki o posameznikih

V določenih primerih moramo pridobiti bolj osebne podatke o vas. Pred prijavo za dostop do nekaterih strani lahko zahtevamo registracijo uporabnika; prosimo vas lahko za podatke o starosti in poklicu, da bi bolje razumeli namen vašega obiska in izboljšali vašo uporabniško izkušnjo. Vsekakor bomo vsakič, ko želimo od vas pridobiti kakršne koli osebne podatke, na podlagi katerih bi vas lahko identificirali kot posameznika, vedno prosili za vašo privolitev in podali razlago, zakaj te podatke zbiramo, kako jih zbiramo in hranimo ter kako jih nameravamo obdelovati in uporabljati. 

Osebne podatke bomo zbirali in hranili le za namene, opredeljene tekom postopka zbiranja informacij. Ko končamo z obdelavo vaših podatkov za navedene namene, jih bomo izbrisali in uničili, da zagotovimo vašo zasebnost. 

Na tem spletnem mestu ne zbiramo ali hranimo občutljivih osebnih podatkov v zvezi z vašim zdravjem, etničnim poreklom, verskim prepričanjem ali političnim prepričanjem itd. V redkih primerih, ko bomo želeli pridobiti druge občutljive podatke, bomo to storili v skladu z lokalno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Novo Nordisk ne namerava zbirati osebnih podatkov od otrok (otrok je opredeljen kot oseba, mlajša od 18 let) brez dovoljenja starša ali zakonitega skrbnika. Otroci naj NE posredujejo osebnih podatkov podjetju Novo Nordisk brez izrecnega dovoljenja starša ali zakonitega skrbnika.

Po potrebi bomo otrokom naročili, naj osebnih podatkov ne predložijo. Če je vaš otrok predložil osebne podatke in želite zahtevati njihov izbris, nam pišite na elektronski naslov info@novonordisk.si.

Na tem spletnem mestu se osebni podatki zbirajo le v obsegu, ki služi opredeljenim namenom. Pod nobenim pogojem se zbrani podatki iz kakršnega koli razloga ne prodajajo tretjim osebam.

Vsi osebni podatki, ki jih zbiramo, se lahko prenesejo v druge države znotraj mednarodne organizacije Novo Nordisk. Predpisani interni pravilniki zagotavljajo ustrezno raven zaščite, ne glede na to, kje znotraj družbe Novo Nordisk se nahajajo vaši podatki.

Na splošno bomo podatke delili le s pogodbenimi izvajalci in svetovalci. Za izpolnitev zakonskih obveznosti, zaščito pravic, lastnine ali varnosti družbe Novo Nordisk, njenih zaposlenih in drugih ali v primeru, da prodamo ali likvidiramo kateri koli del poslovanja ali premoženja, lahko osebne podatke delimo s tretjimi osebami. Vsak tak prenos bo skladen z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Pravico imate tudi izvedeti, za katere namene Novo Nordisk obdeluje vaše osebne podatke, ugovarjati zoper njihovo obdelavo ter zahtevati njihov izbris. Pišite nam na elektronski naslov privacyslovenia@novonordisk.com, če se želite seznaniti s podatki, ki jih hranimo o vas, ali če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z zasebnostjo in varovanjem podatkov.

Novo Nordisk uporablja piškotke, ki so nujni za brskanje po spletnem mestu ali delovanje določenih osnovnih funkcij. Piškotke, ki omogočajo shranjevanje nastavitev, uporabljamo za izboljšanje funkcionalnosti in delovanja spletne strani, da bi posledično izboljšali vašo uporabniško izkušnjo.  

 • Nujno potrebni piškotki; Ti piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in jih na tem spletnem mestu ni možno izključiti. Običajno se namestijo le kot odgovor na določeno zahtevo uporabnika, kot npr. pri nastavitvah zasebnosti, prijavi ali izpoljnjevanju obrazcev. Ti piškotki ne hranijo informacij, ki bi omogočale identifikacijo posameznikov.
 • Funkcionalni piškotki; Novo Nordisk na vseh svojih spletnih mestih uporablja funkcionalne piškotke za interno uporabo. Ti piškotki nam pomagajo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in razumeti, kako uporabljate spletno mesto novonordisk.si, da lahko izboljšamo vsebino na naših straneh.
 • Piksli družbenih omrežij; Piksli se uporabljajo za oglaševanje vsebin in ponovno targetiranje uporabnikov na družbenih omrežjih.

Več o uporabi piškotkov lahko izveste na tej povezavi.

Informativni nameni

To spletno mesto ne podaja nikakršnih nasvetov ali priporočil in naj ne služi kot podlaga za kakršno koli odločitev ali dejanje. Svetujemo vam, da se glede ustreznosti katerega koli dela ali vidika vsebine posvetujete s strokovnjaki na obravnavanih področjih. Naj poudarimo, da nič na tem spletnem mestu ne predstavlja povabila ali ponudbe za naložbe ali trgovanje z vrednostnimi papirji podjetja Novo Nordisk. Nadalje, to spletno mesto podaja le določene informacije o boleznih in njihovem zdravljenju. Te informacije niso mišljene kot zdravniški nasveti in ne nadomeščajo nasvetov strokovnih zdravstvenih delavcev. Če imate oz. sumite, da imate kakršne koli zdravstvene težave, se posvetujte z osebnim zdravnikom ali drugimi usposobljenimi zdravstvenimi delavci.

Informacije na voljo »kakršne so«

Informacije na tej strani so na voljo po načelu »kakršne so«. Novo Nordisk v zvezi z vsebino ne daje nobenih izjav ali jamstev, niti izraženih niti implicitnih, vključno z (a ne omejeno na) implicitnim jamstvom za primernost za prodajo in predvideno uporabo ali jamstvom za spoštovanje pravic intelektualne lastnine. Novo Nordisk glede informacij ne daje nobenih izjav ali jamstev za njihovo popolnost, točnost, pravočasnost, razpoložljivost, uporabnost in skladnost z veljavnimi zakoni. Z uporabo tega spletnega mesta sprejemate tveganja, da so informacije nepopolne ali netočne ali da ne bodo ustrezale vašim potrebam ali zahtevam.

 Zavrnitev odgovornosti

Niti Novo Nordisk niti naši ponudniki vsebin ne prevzemamo odgovornosti za kakršno koli škodo ali poškodbo, ki bi nastala zaradi vašega dostopa ali nezmožnosti dostopa do tega spletnega mesta ali zaradi zanašanja na kakršne koli informacije, navedene v tem dokumentu. Novo Nordisk zavrača vsako odgovornost za neposredno, posredno, naključno, posledično, kazensko in posebno ali drugo škodo, odgovornost za izgubljene priložnosti, izgubljeni dobiček ali kakršno koli drugo škodo. Omejitev odgovornosti se nanaša tudi na škodo ali viruse, ki lahko vplivajo na vašo računalniško opremo.
 

Povezave do drugih spletnih mest

To spletno mesto vsebuje povezave do drugih spletnih strani, ki niso v lasti ali pod nadzorom družbe Novo Nordisk. Novo Nordisk ne odgovarja in nima nadzora nad politikami zasebnosti drugih spletnih mest. Ta Politika zasebnosti velja samo za podatke, ki jih zbiramo na tem spletnem mestu. Priporočamo vam, da preberete izjave o zasebnosti vsakega obiskanega spletnega mesta, ki zbira osebne podatke.
 

Spletne strani, ki vodijo do našega spletnega mesta

Novo Nordisk ne jamči za spletne strani, ki vodijo do spletnih strani družbe Novo Nordisk. Novo Nordisk ni odgovoren za vsebino na teh povezanih spletnih straneh, niti za nadzor nad informacijami, ki so na voljo na teh straneh.
 

Spremembe

Novo Nordisk si pridržuje pravico, da kadarkoli in po lastni presoji spremeni, nadomesti ali izbriše katero koli vsebino ter omeji ali prekine dostop do tega spletnega mesta.
 

Avtorske pravice in uporaba vsebine

Vsebina tega spletnega mesta je last podjetja Novo Nordisk in je zaščitena z zakoni o avtorskih pravicah. Blagovne znamke, storitvene znamke, trgovska imena, logotipi in izdelki, ki so prikazani na tem spletnem mestu, so zaščiteni po vsem svetu in nobenega izmed njih ni mogoče uporabiti brez predhodnega pisnega soglasja družbe Novo Nordisk. Vsebino tega spletnega mesta lahko prenesete samo za osebno in nekomercialno uporabo. Sprememba ali nadaljnja reprodukcija vsebine ni dovoljena. Vsebine tudi drugače ni dovoljeno kopirati ali uporabljati na noben drug način.
 

Uporaba prejetih vprašanj in komentarjev

Vsa vprašanja, komentarji, predlogi ali kakršna koli druga sporočila, vključno z idejami, izumi, koncepti, tehnikami ali znanjem, ki jih posredujete preko tega spletnega mesta ali podjetju Novo Nordisk elektronsko ali na kakršen koli drug način, so nezaupne narave in bodo postala last podjetja Novo Nordisk ter jih lahko kot taka Novo Nordisk brez omejitev uporablja na kakršen koli način in v kakršne koli namene, vključno za razvoj, proizvodnjo in/ali trženje blaga ali storitev.
 

Zakonodaja

Dostop in uporaba tega spletnega mesta ter njegove vsebine se urejajo in razlagajo v skladu s slovensko zakonodajo.

Pišite nam:

 • če imate vprašanja v zvezi s to Politiko zasebnosti ali drugimi obvestili o zasebnosti na tem spletnem mestu,
 • če želite uveljaviti pravico do seznanitve z osebnimi podatki, ki jih hranimo v zvezi z vami, 
 • če imate pomisleke glede uporabe vaših osebnih podatkov s strani podjetja Novo Nordisk.

V primeru kakršnih koli vprašanj v zvezi z zasebnostjo nam pišite na elektronski naslov info@novonordisk.si ali nas pokličite na tel. št. +386 1 810 8700.