Piškotek je besedilna datoteka, ki jo strežnik spletnega mesta postavi v brskalnik vašega računalnika ali na vašo mobilno napravo, ko obiščete spletno mesto. Piškotek vsebuje edinstveno kodo, ki omogoča družbi Novo Nordisk, da prepozna vaš brskalnik med obiskom našega spletnega mesta (tako imenovani »sejni« ali »začasni« piškotek) ali kasneje ob večkratnih obiskih (tako imenovani »trajni« ali »shranjeni« piškotek). Vsak piškotek je edinstven za vaš spletni brskalnik. Piškotke lahko namesti strežnik spletne strani, ki jo obiščete, ali druga partnerska spletna mesta, ki skrbijo za vsebino, ki si jo ogledujete, tako imenovani "piškotki tretjih oseb".

Piškotki na splošno omogočijo lažjo in hitrejšo interakcijo med uporabnikom in spletnim mestom ter pomagajo uporabniku pri navigaciji med različnimi deli spletnega mesta. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za to, da je vsebina spletnega mesta ustreznejša za obiskovalca, saj jo prilagodijo njegovim osebnim interesom in potrebam.

Lastnik spletne strani www.novonordisk.si je: 

Novo Nordisk d.o.o.

Ameriška ulica 2

1000 Ljubljana

Slovenija

Tel. +386 1 810 8700

Novo Nordisk uporablja piškotke za izboljšanje funkcionalnosti spletnega mesta s shranjevanjem vaših nastavitev. Na spletni strani www.novonordisk.si Novo Nordisk uporablja nujno potrebne piškotke, funkcionalne piškotke/preferenčne piškotke, statistične piškotke in marketinške piškotke.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in uporabo določenih funkcij. Če zavrnete te piškotke, nekatere funkcije spletnega mesta ne bodo delovale pravilno. 

Funkcionalni piškotki/Preferenčni piškotki

Funkcionalni/preferenčni piškotki so piškotki, ki olajšajo delovanje spletne strani in poskrbijo za prijetnejšo uporabo spletne strani. Zagotavljajo bolj prilagojeno izkušnjo brskanja. Na primer: piškotki si zapomnijo vaše nastavitve jezika. 

Analitični/statistični piškotki

Analitične piškotke uporabljamo za zbiranje informacij o uporabi našega spletnega mesta z namenom izboljšati vsebino, jo uskladiti z željami obiskovalcev in povečati njeno uporabnost.

Marketinški piškotki

To so piškotki, ki se uporabljajo za ponudbo prilagojenih in ustreznejših oglasov, za določitev, kolikokrat je bil že prikazan določen oglas, za izračun učinkovitosti določene oglaševalske kampanje, za sledenje podatkom o prejšnjih obiskih in za skupno rabo zbranih podatkov za tretje osebe, na primer za oglaševalce. Uporabljajo se na našem spletnem mestu, na vaš brskalnik pa jih postavijo strežniki tretjih oseb.

Uporaba statističnih, funkcionalnih in trženjskih piškotkov na spletni strani www.novonordisk.si zahteva soglasje uporabnika. Uporabnik lahko kadar koli umakne soglasje za uporabo piškotkov. Več informacij o upravljanju s piškotki in brisanju piškotkov je na voljo pod točko 5. tega pravilnika.

Spletno mesto družbe Novo Nordisk lahko uporablja piškotke tretjih oseb, to so piškotki, ki jih v vaš brskalnik postavijo strežniki drugih spletnih mest, ki niso v lasti družbe Novo Nordisk. Podatki, zbrani s piškotki tretjih oseb, ne bodo na voljo družbi Novo Nordisk, temveč jih bo tretja oseba zbirala in uporabljala samo za svoje namene. Novo Nordisk lahko na primer na svoje stranih vstavi fotografije in video vsebine s spletnih mest, kot je YouTube. Ko obiščete spletne strani Novo Nordisk, kjer je ponujena vsebina iz drugih spletnih mest, so lahko v uporabi piškotki s teh spletnih mest. Novo Nordisk ne nadzira širjenja uporabe teh piškotkov. Za več informacij o uporabi piškotkov tretjih oseb preverite pravilnike teh spletnih mest.

Novo Nordisk uporablja piškotke, ki so podrobno opisani na spletni strani www.novonordisk.si v pasici piškotkov. V pasici piškotkov najdete podatke o imenu piškotka, kdo namešča piškotek, opis piškotka in kdaj se ta izteče.

Kot uporabnik lahko podate soglasje, da se piškotki namestijo v vašo napravo, ali onemogočite namestitev nekaterih vrst piškotkov. Če ne sprejmete uporabe nekaterih piškotkov, nekatere funkcije spletnega mesta morda ne bodo delovale ali pa morda ne boste mogli uporabljati določenih storitev na spletnih mestih. 

Če želite piškotke omejiti ali blokirati, morate svoje želje navesti v pasici piškotkov, prikazani na spletni strani. Prav tako lahko prek nastavitev brskalnika omejite uporabo piškotkov. Za več informacij si preberite razdelek Pomoč v vašem brskalniku.

Lahko pa obiščete spletno stran www.aboutcookies.org, ki vsebuje izčrpne informacije o tem, kako to storiti v številnih brskalnikih. Prav tako boste našli podrobnosti o tem, kako izbrisati piškotke iz brskalnika, pa tudi splošnejše informacije o piškotkih. Informacije o tem, kako to storiti v brskalniku vašega mobilnega telefona, boste morali poiskati v priročniku za mobilno napravo.

Upoštevajte, da lahko omejevanje piškotkov vpliva na funkcionalnost spletne strani www.novonordisk.si

Ko obiščete naše spletno mesto, samodejno zberemo splošne podatke o vašem računalniku in lokaciji, pa tudi o spletnem mestu, s katerega ste dostopali do naše strani, v kolikor je to primerno. Teh informacij ni mogoče uporabiti za identifikacijo posameznikov. Ti podatki se uporabljajo samo v zbirni obliki za pridobitev informacij, od kod prihajajo obiskovalci tega spletnega mesta, kaj si ogledajo, kaj izzove določeno aktivnost ter na katerih straneh preživijo največ časa.

Kadarkoli vas prosimo za kakršne koli osebno prepoznavne podatke, s katerimi vas lahko identificiramo kot posameznika, bomo prosili za vaše soglasje in vedno bomo podali razlago, zakaj podatke zbiramo, kako jih zbiramo, kako jih hranimo in kako načrtujemo njihovo uporabo ter ravnanje z podatki.

Zbirali in shranjevali bomo osebne podatke le za namen, ki je naveden med postopkom zbiranja. Ko končamo z obdelavo vaših podatkov za navedene namene, jih bomo izbrisali in uničili, da zagotovimo vašo zasebnost.

Nekateri podatki se zbirajo z uporabo piškotkov na podlagi našega zakonitega interesa za izboljšanje naše spletne strani in vaše uporabniške izkušnje, za statistične namene, za funkcionalni namen uporabe naše spletne strani in omogočanje optimizacije uporabe naše spletne strani za tržne namene. 

Za vsako vrsto piškotka, ki se uporablja za zbiranje osebnih podatkov za določene namene, bo Novo Nordisk osebne podatke, pridobljene s pomočjo piškotkov, obdeloval le za navedene namene, za katere ste v pasici piškotek podali svoje soglasje. 

Vsi vaši osebni podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni le v skladu z zgoraj navedenimi nameni. 

Novo Nordisk lahko angažira ponudnika storitev partnerskih mest tretjih oseb, ki bodo imeli dostop do vaših osebnih podatkov in jih obdelovali, osebne podatke pa bomo lahko prenašali na druge subjekte skupine Novo Nordisk. 

Če tretji ponudnik vaše osebne podatke obdeluje zunaj EU/EGP, bo to potekalo na podlagi sporazuma o zaščiti zasebnosti EU-ZDA ali standardnih pogodbenih klavzul Evropske komisije, pri prenosu podatko na druge subjekte družbe Novo Nordisk pa na podlagi zavezujočih poslovnih pravil družbe Novo Nordisk, ki so na voljo tukaj.

Po pravilih o varstvu podatkov imate naslednje pravice. Za uveljavljanje teh pravic se obrnite na Novo Nordisk preko elektronskega naslova info@novonordisk.si.

  • Pravico do seznanitve z osebnimi podatki, ki jih hranimo v zvezi z vami.
  • Pravico pridobiti kopijo osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.
  • Pravico do popravka netočnih ali neažurnih osebnih podatkov.
  • Pravico do izbrisa ali uničenja osebnih podatkov.
  • Pravico zaustaviti ali omejiti obdelavo osebnih podatkov.
  • Če ste podali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov (kot opredeljeno v 5. odstavku), lahko privolitveno izjavo kadarkoli prekličete. Preklic ne bo vplival na zakonitost obdelave podatkov v obdobju pred preklicom privolitve.
  • V primeru pritožbe glede obdelave osebnih podatkov se lahko obrnete na pristojni nadzorni organ za varstvo osebnih podatkov.

V skladu z veljavno zakonodajo lahko veljajo omejitve glede uveljavljanja teh pravic, odvisno od določenih okoliščin obdelave podatkov. Glede vprašanj ali zahtev v zvezi s temi pravicami nas kontaktirajte, kot je opisano pod točko 1.